Het Schoonste Gebouw 2019

Lucid
23 september
August en woning Peeters bekroond tot Het Schoonste Gebouw van Antwerpen

August en woning Peeters zijn de winnaars van de 3de editie van de monumentenprijs van de stad Antwerpen. Zij mogen zichzelf nu 2 jaar lang Het Schoonste Gebouw van Antwerpen noemen. August overtuigde het publiek met 2085 van de 6694 stemmen. Woning Peeters werd gekozen door de vakjury. 

De stemmen werden als volgt verdeeld: 2085 voor August, 1535 voor Ensemble Ernest Stordiau, 1308 voor Stokers, 969 voor Noordpoort en 797 voor Woning Peeters. 

Volgende 5 gelukkigen hebben met hun stem een overnachting gewonnen in hotel Frank: Lore Swerts uit Tessenderlo, Lotte Daeseleire uit Mortsel, Bo Vanlommel uit Malle, Lief Cornelissen uit Hoogstraten en An Donckers uit Antwerpen.Zij worden hier ook persoonlijk van op de hoogte gebracht. 

 

09 september 2019
Het Schoonste Gebouw 2019 stem op uw favoriet

In 2019 wordt voor de derde keer gezocht naar Het Schoonste Gebouw van Antwerpen. U beslist wie van de vijf kandidaten deze titel in de wacht sleept. Wie stemt maakt zelf ook kans op een prijs: een overnachting voor twee in hotel Franq. Stemmen kan tot 9 september 2019. De stemming is nu afgelopen. Resultaten worden bekendgemaakt op 23 september.

Lees meer
13 augustus - 9 september
Breng uw stem uit op de 5 kandidaten van Het Schoonste Gebouw 2019

Van 13 augustus tot 9 september 2019 kan iedereen een stem uitbrengen op Het Schoonste Gebouw. 

21 januari - 21 maart 2019
Stel u kandidaat voor Het Schoonste Gebouw 2019

Vanaf maandag 21 januari 2019 kan u zich kandidaat stellen om de titel van Het Schoonste Gebouw in de wacht te slepen. Het inschrijfformulier en reglement vindt u onderaan deze pagina terug.

Lees meer
maart 2018
Winnaar Architectenwoning Walter Van den Broeck in de kijker op ATV

De winnaar van Het Schoonste Gebouw 2017 Architectenwoning Walter Van den Broeck wordt door ATV uitgekozen als onderwerp voor een prachtige reportage. Herbekijk de reportage hier.

 

September 2017
De winnaars van Het Schoonste Gebouw 2017

Midden september 2017 worden de winnaars van Het Schoonste Gebouw bekend gemaakt in het Havenhuis. De vakjury selecteert de gezinswoning van de architect Walter Van den Broeck. De publieksjury kiest voor De Roma.

De drie andere genomineeerden zijn De Grote Robijn, Pakhuis 't Glorie en Brouwerij De Koninck.

Vijf koppels die een stem uitbrengen, winnen een verblijf in B&B Bayt-al Andalus.

augustus 2017
Publieksstemming van Het Schoonste Gebouw 2017

Het publiek maakt kennis met de vijf genomineerden tijdens een mini-expo op de Cultuurmarkt, een infostand in de stadsfeestzaal en een bezoek tijdens Open Monumentendag.

In totaal brengen 14.806 mensen hun stem uit. Met 8.208 stemmen is De Roma de publiekslieveling. 

maart 2017
Oproep 2017: 15 kandidaten voor Het Schoonste Gebouw

Ook voor de tweede editie worden er sterke dossiers ingediend. Het verschil met Het Schoonste Gebouw 2015 is dat de vakjury slechts vijf projecten nomineert  voor de publieksjury. Op die manier kunnen de projecten meer inhoudelijk worden voorgesteld. De vakjury bestaat uit:  Anne Malliet, projectverantwoordelijke Team Vlaams bouwmeester, Linda Van Santvoort, hoofddocent UGent vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen met monumentenzorg als specialisatie, Michèle Eeman, diensthoofd monumentenzorg stad Mechelen, Serge Migom, adviseur dienst Erfgoed provincie Antwerpen en Tim Bisschops, voorzitter Antwerpse Vereniging voor Bouwhistorie en Geschiedenis, lid GECORO.
 

september 2015
De winnaars van Het Schoonste Gebouw 2015

Comptoir Sucrier krijgt de stem van de vakjury en het Paleis op de Meir verovert de harten van het publiek. 

De andere genomineerden in 2015 zijn: Koninklijk Atheneum Antwerpen, Galeria Inno, Woning Cornelis Floris, Thomas More Campus National, Flanders Business School, Keyserrijck, Restaurant Món en Valkeniers Natie.

Vijf Antwerpenaars die een stem uitbrengen, winnen een etentje voor twee in Comptoir Sucrier. 
 

 

augustus 2015
Augustus 2015 het publiek kan zijn favoriet naar de overwinning stemmen

Het publiek maakt kennis maken met de tien genomineerden tijdens een mini-expo aan Park Spoor Noord, een fietstocht met Tanguy Ottomer en een mini-expo tijdens de Cultuurmarkt. Tot de laatste dag wordt er gestreden om elke stem. De kandidaten stellen hun pand open tijdens Open Monumentendag. 

Herbekijk de grote en kleine ATV-verhalen hier: Comptoir Sucrier, Publieksjury: Paleis op de MeirKoninklijk Atheneum AntwerpenGaleria Inno,  Woning Cornelis FlorisThomas More Campus National, Flanders Business School, Keyserrijck, Restaurant MónValkeniers Natie.

In totaal brengen 8269 mensen hun stem uit. Met 1558 stemmen roept het publiek het gerestaureerde Paleis op de Meir uit tot haar nummer één. 
 

maart 2015
27 kandidaten gaan in op de eerste oproep van Het Schoonste Gebouw

De eerste editie van Het Schoonste Gebouw is meteen een succes. 27 dossiers worden ingediend om kans te maken op de titel van Het Schoonste Gebouw. 

De vakjury bestaat uit: Alon Amar, eigenaar van Project² vastgoedontwikkeling, Sofie De Caigny, coördinator van het Centrum voor Vlaamse Architectuurarchieven, Dirk Laporte, coördinator van de opleiding Monumenten- en Landschapszorg van de Universiteit Antwerpen, Tanguy Ottomer, stadsgids en beroeps-Antwerpenaar, Barbara Van der Wee, restauratiearchitect en hoofddocent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer