Gedempte Zuiderdokken

AG VESPA, TRACTEBEL – ADR Architects – Georges Descombes i.s.m. Les Eclairistes Associés & Erik De Waele

Tentoonstelling vijf wedstrijdontwerpen

Dit moment is afgelopen.

De tentoonstelling werd druk bezocht. De bezoekers konden niet stemmen maar mochten  hun mening geven over de verschillende ontwerpen. Dit kon zowel via een online applicatie als via  antwoordkaarten. De antwoorden werden meteen verwerkt door werknemers vande Stad Antwerpen.. Meer dan 500 bezoekers gaven 1730 reacties op de 5 voorgestelde projecten. De positieve en negatieve aspecten werden tegenover elkaar geplaatst om de projecten te evalueren. Ze vormden de basis voor de vragen aan de kandidaten tijdens het jurymoment.

Resultaten

Er was een duidelijke voorkeur voor het groene karakter van de ontwerpen B en E.

“Ontwerp A lijkt te weinig licht te hebben. Ontwerp C lijkt te artificieel, te clean ontwerp, te weinig groen, teveel bestrating en een vergezochte zuilenrij.. Neeje. Ontwerp E, podium lijkt overbodig. Bedankt voor de enquête!”

Ontwerp C polariseerde door de aanwezigheid van een grote verharde oppervlakte, die veel enthousiasme maar ook veel tegenstand opriep. D werd niet goed begrepen door de mensen. Ontwerp A werd gewaardeerd voor zijn buitenrand, maar men was tegelijk bezorgd over een te bosachtige rand. Dit kan veroorzaakt zijn door de 3D-weergave van het ontwerp. De onduidelijk binnenruimte en het ontbreken van dwarse verbindingen werden als negatief ervaren.

Wie graag de vijf ontwerpvoorstellen nog eens bekijkt, kan terecht op

  • Bekijk hier ontwerp A van BRUT en COBE (BE + DK)
  • Bekijk hier ontwerp B van ADR Architects, Georges Descombes en Technum (CH + BE) 
  • Bekijk hier ontwerp C van AECOM Ltd Scotland, Graeme Massie Architects en Sutherland Hussey Harris (UK), AVANTGARDEN (BE)
  • Bekijk hier ontwerp D van Inside Outside, BEL Architecten, Landschaap en Witteveen+Bos (NL + BE)
  • Bekijk hier ontwerp E van Agence TER en WIT architecten (FR + BE)

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer