Fietsbruggen

Nieuwe fietsbruggen zorgen rond de stad voor een naadloze aansluiting van de fietsroutes naar en rond de stad, zoals het Ringfietspad, het Singelfietspad en de vele fietsostrade naar Antwerpen.

Waarom dit project?

De (elektrische) fiets is vaak het snelste en het meest wendbare vervoermiddel in de stad. De stad verbetert daarom de aansluitingen van de bestaande grote fietsroutes, vult ze aan met nieuwe fietspaden en werkt ‘missing links’ weg.

Wat gebeurt er?

Fietsostrades en grote fietsroutes verbinden de stad met de randgemeenten en verder. Deze fietsostrades stoppen echter aan de rand van de stad.  Hier moet de fietser dan overschakelen op het fietsnetwerk in de stad zelf. Met de bouw van enkele strategische fietsbruggen kunnen fietsers op een veilige en comfortabele manier deze overstap maken.

Zo komen de fietsostrades vanuit Essen, Herentals en langs de A12 samen aan de nieuwe fietsbrug aan de IJzerlaan. Op de fietsostrade naar Mechelen zorgt een fietsbrug ter hoogte van het station van Berchem dat fietsers tussen de Posthofbrug en het fietsparkeergebouw aan het station het drukke kruispunt met de Singel niet hoeven te nemen. Ook aan de andere kant van het spoor bekijkt de stad of een nieuwe fietsbrug de geplande fietsostrade naar Lier kan doortrekken tot aan het station.

Wie werkt eraan mee?

De stad werkt voor deze projecten samen met onder andere de districten, de Provincie Antwerpen, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer