Fietsbrug IJzerlaan

08 september 2018
Feest op de IJzerlaan en Slachthuislaan

Eind augustus zijn de werken op de IJzerlaan en de Slachthuislaan helemaal klaar. En dat gaan we vieren!

Lees meer
12 juli 2018
Fietsverbinding tussen Samberstraat en fietsbrug open

Het is zo ver! Vanaf vandaag fiets je van de fietsbrug IJzerlaan recht naar de Samberstraat, en zo via den dam verder naar Park Spoor Noord.

29 november 2017
Opening aanloophelling aan de kant van Merksem

De definitieve aanloophelling aan de kant van Merksem is klaar en sluit aan op het fietspad in de Campiniastraat.

05 april 2017
Opening fiets- en voetgangersbrug over het Albertkanaal

De fietsbrug vormt de verbinding tussen de Damwijk en het district Merksem. De fietsbrug sluit aan de stadskant via de Denderstraat aan op de fietspaden van de IJzerlaan en de Slachthuislaan. Aan de overzijde, in Merksem, gaat de fietsbrug via een tijdelijke aanloophelling over in de oude Bredabaan. Van daar kan men verder naar de Vaartkaai of via de Campiniastraat de Groenendaallaan bereiken.

02 december 2016
Plaatsing brugdek over het Albertkanaal

Het brugdek, het horizontale gedeelte over het Albertkanaal, werd in één geheel op de pijlers gelegd.

 

27 november 2016
IJzerlaanbrug toe voor alle autoverkeer

Op 28 november 2016 werd de oude IJzerlaanbrug definitief afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers.

midden oktober
Aankomst brugdek fietsbrug

Terwijl de aannemer de funderingen van de brugpijlers maakte, werden de verschillende stalen onderdelen van de nieuwe brug in een atelier in Spanje vervaardigd.  Die kwamen in de loop van oktober 2016 via speciaal transport aan in Antwerpen.

Eind oktober werd de eerste brugpijler voor de nieuwe brug rechtgezet. Tegelijkertijd monteerde de aannemer onder het viaduct van Merksem de afzonderlijke onderdelen van het brugdek aan elkaar.

eind april
Start bouw aanloophellingen fietsbrug

Na het vrijmaken van de nodige ruimte aan beide zijden van het Albertkanaal starte eind april 2016 de aannemer met de bouw van de aanloophelling aan de kant van Antwerpen.

Ongeveer een maand later kon ook aan de overzijde van het kanaal worden gestart met de bouw van de tijdelijke aanloophelling, die gedeeltelijk gebruik maakt van de bestaande Ingenieur Menneslaan en aansluit op de Groenendaallaan en de Vaartkaai.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer