Felixatelier

PK en FelixArchief, Stadsarchief

Museumnacht 2019

Dit moment is afgelopen.

Word even archeoloog 

Tussen 19 en 21 uur konden kinderen aan de slag als een echte archeoloog: ervaren hoe een archeologische opgraving verloopt met een reuzegrote puzzel; dierenbotjes, zaden en visgraten zoeken in een zeefstaal; een middeleeuwse pot opnieuw samenstellen, het kon allemaal.

Schol Gilbert

De grote mensen konden proeven van de Antwerpse biercultuur. Sinds Gilbert van Schoonbeke in de 16de eeuw de brouwers in de Nieuwstad van zuiver drinkwater voorzag, vloeide het bier hier rijkelijk. En dat het doet nog altijd. Bezoekers konden de tentoonstelling bekijken met een variëteit aan archeologisch drinkgerei dat in de Antwerpse bodem werd gevonden. Het gelegenheidsbier Gilbert vloeide rijkelijk. Om in de sfeer te komen vulde de ruimte zich met drinkliederen uit alle streken en tijden. De laatste authentieke tonnenmaker uit de Lage Landen demonstreerde hoe vroeger de tonnen voor bier en water werden gemaakt.

De stad is een schat

De mini-expo ‘De stad is een schat’ vertelde het boeiende verhaal van Antwerpen, van de prehistorie tot vandaag aan de hand van bodemvondsten, opgravingsbeelden en illustraties.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer