EcoHuis

Duurzaam bouwen, wonen en leven 

Antwerpen wil een voorbeeldige milieustad zijn, waar iedereen zijn steentje bijdraagt aan een gezonde, leefbare en duurzame stad. Wil u weten hoe dat kan? Bezoek dan zeker het EcoHuis.

Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Waarom dit project? 

Een belangrijk middel dat de stad inzet om haar inwoners te helpen, is het advies- en demonstratiecentrum EcoHuis aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Het EcoHuis maakt het voor de Antwerpenaar eenvoudiger om duurzaam te bouwen, wonen en leven en helpt bewoners aan een lagere energie- en milieufactuur. 

Wat gebeurt er?

In het EcoHuis kunnen Antwerpenaars binnenlopen voor inspiratie, informatie, advies en financiële steun.

Energieadvies 

Bij het Ecohuis kan u terecht voor informatie op vlak van energierenovatie, hernieuwbare energie en energiebesparing. U krijgt er advies rond het verminderen en vergroenen van uw energiefactuur of premies voor energie-efficiënte ingrepen.

Heeft u het momenteel wat moeilijker op financieel vlak, dan kan u een energielening tot 15.000 euro aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. Zowel eigenaars als huurders die tot een risicogroep behoren kunnen bovendien een gratis waterscan of energiescan aanvragen.

Duurzaam (ver)bouwen

Het EcoHuis geeft u informatie rond wetgeving en subsidies om klimaatbestendiger te (ver)bouwen: opvang en hergebruik van regenwater, groene daken of groene gevels.

Een aanrader zijn de infosessies voor verbouwers die regelmatig plaatsvinden. U krijgt er tips van experts om zelf aan de slag te gaan of een duidelijk overzicht van te nemen stappen, zodat u met kennis van zaken een aannemer kan zoeken.

Groene goesting

Ook voor het vergroenen van huis en tuin kan u bij het EcoHuis terecht. Dankzij de permanente tentoonstelling ‘Minder grijs, Meer groen’ krijgt u heel wat praktische tips om zelf huis, tuin en keuken groener te maken.

Ecoscholen

Scholen die willen werken rond milieu kunnen terecht bij het EcoHuis. Er zijn verschillende workshops en activiteiten voor klassen en leerkrachten. Antwerpse scholen die zich inschrijven als EcoSchool, krijgen ondersteuning bij hun milieuwerking (advies, subsidies, materialen ...).

 

 

Meer informatie over het EcoHuis, waaronder de openingstijden, vindt u op de EcoHuis website: www.antwerpen.be/ecohuis

Schrijf u in op de nieuwsbrief van het EcoHuis

INSCHRIJVEN

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer