Districtshuis Merksem

Lucid
November 2018
In de steigers

De werken aan binnen- en buitenzijde zijn volop aan de gang.

De lokettenzaal heeft een laag chape en nieuwe vloertegels gekregen. De plaatsing van een nieuwe balie en nieuw meubilair is voorzien in februari 2019. Als die werken gebeurd zijn, wordt de nieuwe lokettenzaal in gebruik genomen.

De werken aan de buitenzijde verlopen in fases. Per gevel is er een reiniging en herstelling van de blauwe hardsteen en baksteen voorzien. Daarbij wordt er ook opnieuw gevoegd waar nodig. De restauratie van het aluminium buitenschrijnwerk verloopt gelijktijdig, alsook het plaatsen van nieuwe beglazing. Het einde van die werken is voorzien in de eerste helft van 2019. 

De restauratie van het beschermd interieur is volop aan de gang. De meubels worden gedemonteerd, er worden op bepaalde zones testen uitgevoerd en de houten wandbekleding krijgt een poetsbeurt. Het leder van de zitbanken wordt intensief gevoed en hersteld, en de vulling van de kussens vervangen zodat de banken er weer decennia tegen kunnen. Ook de restauratie van het interieur zal afgerond worden in de eerste helft van 2019.

Augustus 2018
Aanpassingen loketten

De werken aan het onthaal van het districtshuis gaan van start. Tijdens deze werken zijn er tijdelijke loketten terug te vinden in de officiële inkomhal.  

April 2018
Start restauratie

Op 4 april starten de werken aan de buitenzijde van het gebouw.

November 2016
Beheersplan districtshuis Merksem

Het districtshuis werd in 2011 als monument beschermd. In november 2016 keurde het Agentschap Onroerend Erfgoed een beheersplan voor het districtshuis goed. Dit beheersplan omvat een visie en doelstellingen voor het beheer en de ontwikkeling van deze drie beschermde gebouwen in hun omgeving. De erfgoedwaarde staat hierbij centraal.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer