Districtshuis Antwerpen

Atelier Kempe Thill
2020
Einde werken

In 2020 eindigen de werken en verhuist de districtswerking naar de nieuwe locatie.

20 november 2018
Project in de kijker Zaal Harmonie

Atelier stadsbouwmeester publiceerde in zijn nieuwsbrief een interview met architecten Atelier Kempe Thill en de opdrachtgevers van de stad over het herbestemmingsproject van Zaal Harmonie. Lees hier het artikel.

Februari 2018
In de steigers

Vanaf februari vinden er sloopwerken plaats en de nieuwe funderingen worden geplaatst. Het gebouw staat ook volledig in de steigers zodat de daken vernieuwd en de gevels gerestaureerd kunnen worden.

November 2017
Start werken

Begin november gaan de restauratie- en aanpassingswerken aan zaal Harmonie, de aanpalende Oranjerie en de achterliggende conciërgewoning van start.

Oktober 2017
Infomoment buurtbewoners

Op dinsdag 10 oktober vindt een infomoment plaats voor de buurtbewoners. Er is ook de mogelijkheid om de zaal te bezichtingen alvorens de werken van start gaan. 

Maart 2017
Meerjarige subsidieovereenkomst

Op 3 maart 2017 werd de meerjarige subsidieovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en het Antwerpse stadsbestuur voor de restauratie van de Antwerpse districtshuizen ondertekend.

Voor de  restauratie van de districtshuizen van Borgerhout, Ekeren, Merksem, Hoboken, Wilrijk en het toekomstige districtshuis van Antwerpen (zaal Harmonie) wordt in totaal ca. 12,3 miljoen uitgetrokken. Bijna 6,4 miljoen euro van dat budget is afkomstig van Vlaanderen dat voor dit project een erfgoedpremie toekent.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer