Districtenroute

04 oktober 2019
Fietspad Fruithoflaan is klaar

Het nieuwe fietspad in de groene middenberm van de Fruithoflaan is klaar!

09 januari 2019
Start aanleg fietspad Fruithoflaan

Vanaf 10 januari start de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in de groene middenberm van de Fruithoflaan.  Het fietspad kronkelt langs de meeste waardevolle bomen heen. De werken lopen tot aan de zomer van 2019.

Alle info over deze werken kan u hier raadplegen.

11 november 2018
Start aanleg Berkenrijs in Wilrijk

Het dubbelrichtingsfietspad wordt verder doorgetrokken tot aan het ronde punt met de Pastoor Bauwenslaan. Ook de aansluiting op de Heistraat wordt verbeterd.

augustus 2018
Start heraanleg fietspad Vosstraat

In de Vosstraat wordt het fietspad aan de kant van de Luchthaven heraangelegd.

31 mei 2018
Herinrichting Luchtvaartstraat en Alfred Oststraat klaar

Op vrijdag 1 juni is zowel in de Luchtvaartstraat als in de Alfred Oststraat de rode asfalt, kenmerkend voor een fietsstraat, aangebracht.  Op de markeringen op de straat na is deze nu helemaal klaar.

24 mei 2018
Start herinrichting Luchtvaartstraat en Alfred Oststraat

Start van de herinrichting van zowel de Luchtvaartstraat als de Alfred Oststraat als fietsstraat. De Luchtvaartstraat, tussen de Ruimtevaartlaan en de Alfred Oststraat, en de Alfred Oststraat zelf, krijgen een nieuwe rode asfaltlaag.  Een nieuwe verkeersplateau verbindt beide straten met elkaar.

De Alfred Oststraat en de Luchtvaartstraat, tussen de Alfred Oststraat en de Ruimtevaartstraat, maken beide deel uit van de Districtenroute.

26 april 2018
Districtenroute op Ringlaan in Wilrijk is klaar

De Ringlaan werd tussen september 2017 en midden april 2018 heraangelegd met comfortabele fiets- en voetpaden en veiligere kruispunten. Zo kunnen fietsers en wandelaars zich in alle comfort en veiligheid in deze buurt verplaatsen.

Begin 2018
Start optimalisatie kruispunt Winkelstapstraat

Op het kruispunt in de Winkelstapstraat wordt het fietspad doorgetrokken richting Merksemheidelaan.

Vanaf eind november 2017
Start aanleg Eduard Steursstraat in Schoten

In november start de aanleg van het fietspad aan de onbebouwde zijde van de straat en het rooien van de bomen. Begin januari vernieuwen de nutsmaatschappijen hun leidingen en kan in maart de aanleg van het fietspad aan de bebouwde zijde van de straat van start gaan. In mei 2018 zijn de werken afgerond.

Alle informatie over de werken kan u terugvinden op de website van de gemeente Schoten https://www.schoten.be/eduard-steursstraat

Begin november 2017
Start aanleg fietspad door Bremweide

Door de bremweide komt een dubbelrichtingsfietsverbinding tussen de fietspaden op de Ruggeveldlaan en de Bisschoppenhoflaan. Zo moeten fietsers niet meer om rijden. De aanleg van deze verbinding is afhankelijk van het broedseizoen.

08 oktober 2017
Start aanleg fietspad Groenenborgerlaan

Hier komt aan beide zijden van de rijweg een enkelrichtingsfietspad.  In de middenberm komt een groene verharding voor de brandweer en ziekenwagens. Vanaf oktober starten de eerste nutswerken op de Groenenborgerlaan. Midden november start de aanleg van de fietspaden.

Alle info over de werken en de fasering kan u terugvinden op www.wilrijk.be.

Begin september
Start aanleg fietspad op de Ringlaan in Wilrijk

Vanaf september starten de eerst voorbereidende nutswerken op de Ringlaan in Wilrijk.  Aansluitend wordt aan beide kanten een enkelrichtingsfietspad aangelegd.  De werken worden gefaseerd uitgevoerd.

Alle info over de werken en de fasering kan u terugvinden op www.wilrijk.be.

Zomer 2017
Aannemer werken gekend

De aannemer die de verschillende delen van de districtenroute gaat uitvoeren is gekend. Tegen midden augustus wordt de verder planning en fasering van de werken in detail besproken.

Voorjaar 2015
Definitief ontwerp districtenroute gekend

Het definitief ontwerp voor de districtenroute is uitgetekend.

Zomer 2012
Projectnota districtenroute

De projectnota voor de districtenroute is klaar. Hierin worden de trajecten en standaard profielen voor de aanleg van nieuwe fietspaden vastgelegd.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer