Circulair Zuid

april 2019
Energie op Circulair Zuid

Hoe kunnen we energie besparen? Welke interessante toepassingen kunnen daarbij helpen? In deze ATV-reporatge kom je het allemaal te weten.

31 maart 2019
Vintage- en designmarkt

Ben je op zoek naar een mooi meubel of wil je je spullen een nieuw leven geven?

Lees meer
9 februari 2019
Slotreceptie 100 dagen afvalvrij

100 dagen lang leefde je afvalvrij en was je je bewust van het afval dat we produceren. Voor deze prestatie willen we je bedanken op de slotreceptie op zaterdag 9 februari 2019 in Plein Publiek.

Lees meer
campagne 100-100-100
100 dagen afvalvrij

100 gezinnen. 100 dagen. 100% afvalvrij leven. Kan dat? Ga de uitdaging aan en maak van Antwerpen-zuid een duurzame wijk.

Lees meer
Workshop poetsproducten
Workshop maak je eigen poetsproducten

In deze workshop maakt u met eenvoudige basisproducten zelf uw eigen poetsproducten zoals allesreiniger en wasproduct. Ook leert u zelf verzorgingsproducten maken.

Lees meer
Workshop Ecologisch Verpakken
Kerstworkshop Ecologisch Verpakken

Heb jij ook zin om veel cadeautjes in te pakken voor de feestdagen maar doe je dat liever op een ecologische manier en zonder wegwerpmateriaal? Schrijf je dan in voor de workshop FUROSHIKI,

Lees meer
29 november 2018
Workshop 'Koken met restjes'

In de workshop ‘koken met restjes’ leer je hoe je voedselverspilling kan voorkomen door creatief te koken met wat je nog in de (koel)kast hebt.

Lees meer
november 2018
Nieuw Zuid op ATV

Nieuw Zuid wordt Circulair Zuid. 

startmoment 100-100-100
Startmoment 100-100-100

Dank om mee te doen met de 100 dagen! Op de startbijeenkomst op woensdag 17 oktober krijgt u meer uitleg hoe het in zijn werk gaat. Komt u hiernaartoe? Laat dit even weten via de knop hiernaast 'doe mee'.

Lees meer
Infomoment samen Slim wonen_4
Infomoment samen slim wonen

Als bewoner van Nieuw Zuid krijgt u de kans om minder energie, water en afval te verbruiken via slimme technologieën. Tijdens het infomoment verneemt u hoe u kan instappen en wat de voordelen zijn voor u, uw buren en Nieuw Zuid. Ook als u al ingeschreven bent voor de slimme meters, loont het de moeite om langs te komen. U krijgt meer info over de volgende stappen en de coöperatie.

Lees meer
Circulair zuid infomoment Samen slim wonen_3
Infomoment Samen slim wonen

Op 9 oktober komen we opnieuw naar u toe om uitleg te geven over de slimme energiemeters en de zonnepanelen op Nieuw Zuid.  Grijp nu uw kans en ontdek wat de voordelen zijn om mee te doen. Speciaal voor Nieuw zuid! Ook als u al ingeschreven bent voor de slimme meters, loont het de moeite om langs te komen. U krijgt meer info over de volgende stappen en de coöperatie.

Lees meer
Circulair Zuid: Infomoment Samen slim wonen (2)
Circulair Zuid: Samen slim wonen

Op 4 september vond een tweede infomoment plaats over duurzame energie. De bewoners kregen informatie over investeren in zonnepanelen en de slimme energiemeter. Na afloop schreven de bewoners zich meteen in op het energieplatform.

Lees meer
20 juni 2018
Circulair Zuid: Infomoment Samen slim wonen

Als bewoner van Nieuw Zuid werk je samen met buurtbewoners en via slimme technologieën mee aan energiewinst en minder waterverspilling en afval. Je kan ook lid worden van een lokale coöperatie voor zonne-energie. Tijdens het infomoment hoor je hoe je kan instappen wat de voordelen zijn voor jou, je medebuurtbewoners en Nieuw Zuid.

Lees meer
Privacy- en datagebruiksverklaring
Privacy- en datagebruiksverklaring

Dit legt uit hoe we de gegevens van deelnemers gebruiken in het project Circulair Zuid.

Circulair Zuid: Infosessie slim wonen
Infosessie samen slim wonen

21 april 2018
Lentefeest

Vanuit Circulair Zuid werden buurtbewoners uitgenodigd voor een Lentefeest in de binnentuin van Domitys. Het Circulair Zuid-team stond klaar om alle vragen over het project te beantwoorden. Kringwinkel Antwerpen deelde bloempotjes met lentebloemen uit: een warmmaker voor het circulaire ontmoetingscentrum Circuit dat in september 2018 de deuren opent.

Op het lentefeest gaven we ook het startschot van de ‘green waste challenge’ : een aantal bewoners startte in het voorjaar met een samentuin bij Domitys en zal daar haar groenafval recycleren tot compost. Zo komt er minder afval in de sorteerstraatjes terecht en wordt de tuin nog groener.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer