Circulair Zuid

Do-it-yourself recup workshops

Dit moment is afgelopen.

HOUT — Tafelkerstboom met recup hout (3u)

Hou jij ook van kerstbomen maar hoeft er daarom geen boom te sneuvelen? Tijdens deze workshop leer je met basis handgereedschap hoe je eenvoudig van gerecupereerd hout zelf een kerstboom maakt. Leuk om weten: Je kan hem draaien en schikken zoals jij wil en versieren met kerstversiering van bij de Kringwinkel natuurlijk.


TEXTIEL — Cadeautjes inpakken met Furoshiki (1u)

Furoshiki (風 呂 敷, fu-rosh-ki) is een traditioneel Japanse manier van inpakken. Het kan op meerdere manieren worden gebruikt, voor het bundelen of inpakken van allerlei dingen en dus ook cadeautjes.


TEXTIEL — Breien met gerecycleerd T-shirtgaren (3u)

In 3u tijd leer je hoe je van een oude en versleten T-shirt overgaat naar garen en hoe je hiermee kan breien. De mogelijkheden zijn eindeloos: een badmatje, een tapijtje voor aan de muur,…


METAAL — Metal stamping in lepeltjes

Met je oude bestek kan tal van leuke dingen doen! Bladwijzers maken, een persoonlijke boodschap meedelen, een leuke geboorte-aandenken dat niet te duur is, kruidenlabels voor je kruidentuin en zo veel meer. Zet er een liefdevolle, grappige of interessante quote op en heb je geen inspiratie dan bezorgen we je die wel!


HOUT — Vogelhuisjes / Meditatie-bankjes

Met Dirk van Hou’tHart (www.houthart.be) gaan we van lawaai naar stilte: we nagelen, kloppen, lijmen elk ons eigen vogelhuisje dat daarna ook kan gebruikt worden als meditatie-bankje. 


PAPIER — Aquarellen op gerecycleerd behangpapier
We gaan met stempels aan de slag om behangpapier te kunnen laten functioneren als herbruikbaar inpakpapier voor kerst. Of had je van de kleinere restjes naamkaartjes willen maken voor op de kersttafel? Kan allemaal!

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer