Fietsbrug Berchem Station

Stad Antwerpen
16 december 2019
1 miljoen fietsers over fietsbrug in Berchem

Vandaag, om 12.42 uur, reed de 1 miljoenste fietser over de fietsbrug. Sinds de opening, een goed jaar geleden, steken dagelijks zo’n 3500 fietsers via deze brug op een veilige manier het kruispunt van de Antwerpse Singel en de posthofbrug over.

De fietstelpaal op de fietsbrug in Berchem is een onderdeel van de provinciale Fietsbarometer. De teller registreert in welke richting de fietser fietst, tegen welke snelheid maar ook of er sprake is van een fietser of een bromfiets. Provincie Antwerpen telt sinds juli 2018 de fietsers op de fietsbrug. Met deze data kan de provincie Antwerpen het fietsnetwerken verbeteren waar nodig.

Lees hier het volledige persbericht van de Provincie Antwerpen.

01 mei 2018
De fietsbrug aan Berchem Station is open

Op woensdag 2 mei 2018 is de nieuwe fietsbrug over de Singel officieel geopend voor het fietsverkeer. Naast de nieuwe fietsbrug, die het station van Berchem verbint met de Posthofbrug, is ook het fietspad vanop de burg naar het Ringfietspad mee vernieuwd.

31 maart 2017
Plaatsing brugdelen over de Singel

Een grote kraan hijst de nieuwe fietsbrug over de Singel. De brug is een onderdeel van de F1, de fietsostrade die langs de spoorweg van Antwerpen naar Mechelen loopt.

21 september 2016
Infomarkt in het station van Berchem

Omwonenden, treinreizigers, fietsers en geïnteresseerden informeren over het verloop van de werken en de verwachte hinder 

23 augustus 2016
Bouw eerste steunpilaren voor de fietsbrug

In augustus plaatst aannemer Mols op de middenberm van de Singel de eerste steunpilaar voor een fietsbrug. 

23 februari 2014
Start project bouw fietsbrug aan Berchem Station

De eerste plannen voor de nieuwe fietsbrug over de Singel aan het stations van Berchem worden bekend gemaakt.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer