Fietsbrug Berchem Station

Stad Antwerpen

Vanop de fietsostrade vanuit Mechelen, over de Singel recht de stad in fietsen.

Elke dag steken meer dan 5000 fietsers het drukke kruispunt van de Singel met de Posthofbrug over. Het is dé verbinding tussen de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen en het centrum van de stad. De nieuwe fietsbrug brengt fietsers veilig en snel over dat drukke kruispunt.

Sinds voorjaar 2015 kunnen treinreizigers hun fiets comfortabel en veilig in het nieuwe fietsparkeergebouw bij het station Antwerpen-Berchem parkeren. Dankzij de nieuwe fietsbrug zijn het station en de fietsostrade bereikbaarder zijn dan ooit.

 

Waarom dit project?

De route van een fietser is maar zo comfortabel als het zwakste punt op de hele route. Met de fietsbrug wordt de binnenstad van Antwerpen via de F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen rechtstreeks bereikbaar. 
De Provincie Antwerpen werkte hard aan de aanleg van die F1. Sinds vorig jaar fiets je in één rechte lijn van het station Antwerpen-Centraal tot aan het station Mechelen-Nekkerspoel. Met de aanleg van de fietsbrug wordt één van de laatste missing links op de route weggewerkt.

Zicht op de nieuwe fietsverbinding vanuit de fietsenparking aan Berchem station. | stad Antwerpen

Wat gebeurt er?

De fietsbrug verbindt de Berchemse Posthofbrug met het nieuwe fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. In augustus 2016 zijn de eerste werken gestart met de bouw van een eerste steunpilaar in de middenberm van de Singel en op de parking langs de sporen. Op 1 april 2017 zijn de twee brugdelen over de Singel op de steunpilaren geïnstalleerd.  Sinds 2 mei 2018 kunnen fietsers gebruik maken van deze nieuwe verbinding.

Wie werkt eraan mee?

De fietsbrug is een project van de Provincie Antwerpen, het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen. Meer informatie over de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen kan u hier terugvinden.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Plaatsing van de nieuwe fietsbrug over de Singel aan het station van Berchem. | David Legreve

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer