BEGIN

Stad Antwerpen
zaterdag 24 november 2018
Sint-Anneke Plage: terug een aantrekkelijke publieke ruimte

De stad brengt een team van externe en interne stakeholders bij elkaar in het scoutslokaal van Sint-Anneke Plage om na te denken over mogelijke ideeën voor de toekomst van deze plek en experimenten en tijdelijke invullingen van het openbaar domein aan het einde van de Gloriantlaan.

Lees meer
september 2018
Opstart pilootproject 'Scheldeboorden Linkeroever' onder Stadslab2050

De ophoging van de dijken langs de Schelde wordt een pilootproject van BEGIN. Om ervoor te zorgen dat dit een innovatief en cocreatief project wordt, start de stad een samenwerking op met het stedelijke Stadslab2050.

Stadslab2050 heeft tot doel om innovatieve processsen op te zetten voor een duurzame stad van de toekomst, wat dus volledig aansluit bij de doelstelling van het pilootproject van BEGIN. 

Een eerste fase is de ontwikkeling van een creatief concept voor testinrichtingen op het terrein: meer bepaald het einde van de Gloriantlaan, waar de inkomzone van Sint-Anneke Plage en de Scheldeboorden elkaar kruisen. 

05 februari 2018
Antwerpen organiseert interstedelijke kennisuitwisseling

Op 6 februari 2018 organiseerde Antwerpen het eerste luik van een driedaagse interstedelijke kennisuitwisseling met de partnersteden Bradford, Doredrecht en Gent. De dag bestond uit een uiteenzetting van de de Antwerpse klimaat- en waterstrategie, een toelichting van de Antwerpse pilootprojecten, een discussie tussen de partnersteden en ten slotte een locatiebezoek naar de plekken van de pilootprojecten.

Het verslag van de dag lees u hier.

oktober 2017
BEGIN Aberdeen meeting

Op 17 oktober kwamen de partners van het BEGIN-netwerk samen in Aberdeen, Schotland om het lokale pilootproject rond klimaatadaptie, de 'Scatterburn Flood Alleviation Scheme', te bekijken.

 

Lees meer
28 september 2017
Stadsdebat 'Samenwerken aan een groenere stad'

Het stadsdebat 'Samenwerken aan een groenere stad' vond plaats in de concertzaal van het Oude Badhuis in Antwerpen. De centrale vraag was: hoe werken we samen aan een groenere stad, waar voldoende ruimte is voor water en toegankelijk groen?

Lees meer
28 september 2017
Verslag stadsdebat 'Samenwerken aan een groenere stad'

juni 2017
Gothenburg 'Embrace the Water' conference 2017

Tussen 12 en 14 juni 2017 vond het 'Embrace the Water' congres plaats in Gothenburg, Zweden. Deze omkadering bood de ideale gelegenheid om de 2e BEGIN partner meeting te organiseren.

september 2017
TRANSIT - Social Innovation, final conference

Tijdens het afsluitende congres van het onderzoeksproject 'TRANSIT - Learning for Change' werd het BEGIN-project gepresenteerd en besproken tijdens workshops.

januari 2017
BEGIN kick-off event in Dordrecht

In januari 2017 vond de eerste bijeenkomst van het BEGIN-netwerk plaats in Dordrecht, Nederland.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer