Opwaardering Albertkanaal

In de loop van 2022
Nieuwe Hoogmolenbrug klaar voor gebruik

In de loop van 2022 kan de nieuwe brug in gebruik genomen worden.

In de loop van 2021
Vernieuwing Theunisbrug is klaar

De werken duren ruim twee jaar en zijn, als alles vlot verloopt, tegen het voorjaar van 2021 afgerond.

In de loop van 2020
Start bouw nieuwe Hoogmolenbrug

De nieuwe Hoogmolenbrug ‘verhuist’ 250m richting Antwerpen.  Hierdoor kan eerste de nieuwe brug gebouwd worden voor de oude wordt afgebroken en kan het verkeer steeds door.

April 2019
Start vernieuwing Theunisbrug

Vanaf april 2019 start de bouw van de nieuwe Theunisbrug. Als eerste wordt de nieuwe trambrug gebouwd. Deze komt aan de oostzijde van de huidige brug, dat is aan de kant van de wijk Kronenburg. Daarna wordt de nieuwe brug voor het autoverkeer naast de nieuwe trambrug gebouwd.  Een balkon aan de rand van de autobrug zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers veilig en comfortabel de brug kunnen gebruiken. 

Begin 2019
Start eerste voorbereidende werken

Begin 2019, vanaf januari tot eind maart, vinden de eerste voorbereidende werken aan de Gabriël Theunisbrug plaats. Deze werken omvatten het vernieuwen van de bestaande kaaimuur op de rechteroever (kant Merksem) onder en langs de bestaande Theunisbrug, en het omleiden en inkokeren van de bestaande rivier de Kleine Schijn op de linkeroever (kant Sportpaleis). De aannemer werkt op de rechteroever vanaf de Vaartkaai en op de linkeroever vanaf het industrieterrein van La France.

September 2018
Aanleg nieuwe brug en omgeving volledig klaar

In september 2018 is de nieuwe brug en de omgeving errond helemaal afgewerkt.

April 2018
Verkeer terug over brug van den Azijn

Vanaf 2 april 2018 is de nieuwe brug van den Azijn open en kunnen voetgangers, fietsers en het autoverkeer terug gebruik maken van de brug.

28 juli 2017
Start heraanleg stukje Vaartkaai onder oude brug van den Azijn

Vanaf zaterdag 29 juli wordt het stukje Vaartkaai onder de oude brug heraangelegd.  Ook het kruispunt met de Straalstraat krijgt een nieuwe aanleg om zo perfect aan te sluiten op de nieuwe brug.

14 juli 2017
Afbraak oude brug van den Azijn

In het weekend van 15 en 16 juli is de oude brug van den Azijn afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe brug. Bekijk hier de video van de afbraak.

02 juli 2017
Start werken brug van den Azijn

In juli zijn de werken aan de brug van den Azijn van start gegaan.  Hiervoor is de brug voor negen maanden gesloten voor alle verkeer.

Op voorhand zijn er reeds een aantal nutswerken uitgevoerd om alle leidingen die langs de brug het kanaal overstaken onder het kanaal te brengen.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer