Theunisbrug

De Vlaamse Waterweg nv
In de loop van 2021
Vernieuwing Theunisbrug is klaar

De werken duren ruim twee jaar en zijn, als alles vlot verloopt, tegen het voorjaar van 2021 afgerond.

April 2020
Start tweede fase vernieuwing Theunisbrug

Eens deze twee bruggen klaar zijn maakt het verkeer, inclusief de tram, gebruik van de nieuwe bruggen en kan de oude brug afgebroken worden.  Als laatste wordt de tweede brug voor het autoverkeer, aan de kant van het Sportpaleis gebouwd. Ook hier zorgt een balkon ervoor dat fietsers en voetgangers afgescheiden van het autoverkeer de brug kunnen gebruiken. 

April 2019
Start vernieuwing Theunisbrug

Vanaf april 2019 start de bouw van de nieuwe Theunisbrug. Als eerste wordt de nieuwe trambrug gebouwd. Deze komt aan de oostzijde van de huidige brug, dat is aan de kant van de wijk Kronenburg. Daarna wordt de nieuwe brug voor het autoverkeer naast de nieuwe trambrug gebouwd.  Een balkon aan de rand van de autobrug zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers veilig en comfortabel de brug kunnen gebruiken. 

26 februari 2019
Theunisbrug infomarkt

Wilt u meer weten over de uitvoering van de werken of bekijkt u graag de ontwerpplannen eens van nabij? Kom dan zeker even langs op de infomarkt. Op dinsdag 26 februari 2019 heten De Vlaamse Waterweg nv, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer u van harte welkom in de Eat&Greet van het Sportpaleis.

Lees meer
Begin 2019
Start eerste voorbereidende werken

Begin 2019, vanaf januari tot eind maart, vinden de eerste voorbereidende werken aan de Gabriël Theunisbrug plaats. Deze werken omvatten het vernieuwen van de bestaande kaaimuur op de rechteroever (kant Merksem) onder en langs de bestaande Theunisbrug, en het omleiden en inkokeren van de bestaande rivier de Kleine Schijn op de linkeroever (kant Sportpaleis). De aannemer werkt op de rechteroever vanaf de Vaartkaai en op de linkeroever vanaf het industrieterrein van La France.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer