Konijnenwei

In 2018 kwam er een nieuw park aan den 2018

De Konijnenwei is een groene zone naast het justitiepaleis aan de wijk Brederode. Door een herinrichting van het park wordt het gebruik als groene open ruimte verhoogd.

Waarom dit project?

We willen met de nieuwe Konijnenwei ook alle doelgroepen aanspreken en niet voornamelijk hondenbezitters, zoals vroeger het geval was.

De hondenbezitters blijven uiteraard welkom, vandaar dat er een aparte hondenloopzone werd ingericht.

Een buurtparking van 150 plaatsen biedt een oplossing voor de toegenomen parkeerdruk in de buurt.

Op langere termijn is het de bedoeling van de Vlaamse overheid om het afrittencomplex ‘Spaghettiknoop’ te vereenvoudigen. Dit zou eveneens de mogelijkheid bieden om de singel te verleggen en zo van de Konijnenwei een volwaardig park te maken dat aansluit op de Brederodebuurt.

Wat gebeurt er?

De Konijnenwei blijft haar natuurlijk karakter behouden. Een berm schermt de weide af van de afrit R1.Er zijn paadjes aangelegd om te wandelen en plekjes om te picknicken.  De speeltuin werd uitgebreid met avontuurlijke speelaanleidingen. Een nieuw voetbalveldje werd aangelegd.

 

thumb_herrasdoek.jpg stad Antwerpen
Werfdoek bij de opening van het park tijdens festival twintig achttien op 5 mei 2018

De bestaande bomen bleven zo veel mogelijk behouden. Het park wordt ecologisch beheerd , met respect voor de ecologische waarden die de Konijnenwei vandaag heeft.

Een veilige oversteek ter hoogte van de buurtparking maakt het park beter bereikbaar.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer