100 Jaar Jules Hofman (1859-1919)

Lucid

Erfgoedwandeling Jules Hofman - reserveer uw ticket

Dit moment is afgelopen.

Rondleidingen zaterdag 5 oktober

Jules Hofman ligt begraven op het Sint-Fredegandus begraafpark. De grafzerk had hij ontworpen voor zijn familie en vertoont prachtige art-nouveaukenmerken. Na zijn dood wordt hij bijgezet in het familiegraf. Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van zijn overlijden werd het monument volledig gerestaureerd. 

Activiteit

Gids Marcel Windey start een rondleiding aan het graf van Jules Hofman en houdt halt bij de zerken van zijn collega-architecten. Bekende en vergeten namen worden aan gebouwen gelinkt. Zo komt u meer te weten over het leven en werk van de grote architecten die het uitzicht van Antwerpen hebben bepaald. 

Praktisch

Adres: hoofdingang Sint-Fredegandus begraafpark, Lakborslei (over garage Thuy)

Rondleiding: om 11.00 en om 14.00 uur

Beschikbaar: 25 plaatsen

Duur: 60 minuten

Gratis

Volzet

 

Rondleidingen zondag 6 oktober (VOLZET)

Van 1898 tot 1900 zet Jules Hofman zijn stempel op de Zurenborgwijk. Voor de bouw van De Roos (Transvaalstraat), De Tulp (Cogels Osylei) en de Zonnebloem (Cogels Osylei) is hij het meest bekend. Zijn art nouveau evenaart de grote architecten van zijn tijd in België. In 1902 spreekt men zelfs van de drie Belgische H's: Horta, Hankar en Hofman. 

Activiteit

Laat u tijdens de rondleiding onderdompelen in het leven en werk van Jules Hofman. Hij behoort tot de belangrijkste Antwerpse vertegenwoordigers van de art nouveau. U start met een bezoek aan de atelierwoning die Hofman ontwierp voor kunstenaar Josuë Dupon. Daarna wandelt u langs de bekendste werken in de Zurenborgwijk. De rondleiding eindigt met een bezoek aan zijn grootste project: de synagoge Machsike Hadass in de oostenstraat. Deze wordt momenteel gerestaureerd.

Praktisch

Startpunt wandeling: Huis De Reyger, Guldenvliesstraat 40-42, 2600 Berchem

Rondleiding: om 10.00, 10.45, 13.00, 13.45, 14.30, 15.15 en 16.00 uur

Beschikbaar: 15 plaatsen

Duur: 90 minuten

Gratis

Volzet

 

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer